Zo maak jij thuis je ideale werkplek.

Van elke dag naar school naar elke dag thuis achter je laptop: door het coronavirus word je gedwongen thuis te leren en te studeren. Dat is voor iedereen een flinke omschakeling. Een flinke uitdaging! Huiswerkbegeleiding Achterhoek geeft je graag tips over het creëren van de ideale werkplek. Want… een opgeruimde werkplek = een opgeruimd hoofd = is meer ruimte voor lesstof = makkelijker onthouden! Wil jij weten hoe je zo’n opgeruimde werkplek maakt? Lees dan onderstaande 3 tips.

  1. Opgeruimd staat netjes.

Het allerbelangrijkste: zorg dat je werkplek netjes en opgeruimd is. Dat betekent alle overbodige spullen van de tafel. De enige spullen die je nodig hebt voor je online les zijn je laptop, boeken, pen, papier en agenda. Niets meer en niets minder! Een opgeruimde werkplek zorgt ervoor dat er zo min mogelijk voorwerpen jou af kunnen leiden van school. 

Huiswerkbegeleiding Achterhoek, bijles, plannen, cursus leren leren, blog, studeren in coronatijd, studeren in corona, thuis studeren, werkplek, tips
Te rommelig! Dit veroorzaakt chaos in je hoofd.
Huiswerkbegeleiding Achterhoek, bijles, plannen, cursus leren leren, blog, studeren in coronatijd, studeren in corona, thuis studeren, werkplek, tips
Netjes! Op deze manier kun je goed en geconcentreerd studeren.
  1. Studeer op dezelfde plek.

Creëer de opgeruimde werkplek op een vaste plek in huis. Dit is de plek waar jij je online lessen volgt. Je hersenen zullen deze vaste plek in huis zien herkennen als huiswerkplek. Waardoor je meteen in de ‘aan’-stand staat. Het is op deze manier makkelijker om je relax- en werkplek gescheiden te houden.  

  1. Zeg ‘nee’ tegen afleiding.

Dat betekent maar één ding: smartphone weg tijdens je online lessen! Je weet zelf heel goed dat een telefoon voor afleiding zorgt tijdens het studeren, daar heb je mij niet voor nodig. Leg je telefoon dus niet naast je wanneer je aan het studeren bent, maar op een andere plek in huis. Als je je telefoon niet ziet, zul je er ook minder snel door afgeleid raken!

Heb je hulp nodig met zelfstandig studeren en leren? Wil je meer tips over thuisstudie, concentratie of planningen? Neem dan gerust contact op met Huiswerkbegeleiding Achterhoek! Samen kijken wij naar een gepaste mogelijkheid voor jou. Stuur nu een mail naar huiswerkbegeleidingachterhoek@gmail.com. Ik neem zo snel mogelijk contact met jou op. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s