Studeren in coronatijd. 3 tips die jou hierbij kunnen helpen!

Het coronavirus gooit het leven van jou als leerling of student overhoop. Je kunt niet bij iedereen op bezoek, mag niet meer naar je sportclub en moet thuis studeren en online lessen volgen. Vooral dat laatste kan ontzettend lastig zijn. Je ziet je klas- of studiegenoten niet meer en je gehele structuur valt weg. Om je door deze moeilijke tijd heen te helpen, heb ik 3 tips voor jou!

  1. Geen structuur? Maak structuur!

Doordat het coronavirus ervoor gezorgd heeft dat veel activiteiten niet door kunnen gaan, lijkt het alsof je zeeën van tijd hebt. Maar trap er niet in! De dagelijkse structuur kan dan wel weggevallen zijn, maar deze kun je zelf terughalen door middel van planningen. Hoe doe je dat dan?

Met een to-dolijstje! Begin de dag met nadenken over wat je die dag allemaal wilt doen. Schrijf deze to do’s zo kort en krachtig mogelijk op. Vervolgens zet je deze to do’s in een takenlijst. Hier prioriteer je de taken. Bedenk daarbij goed hoeveel tijd de taken gaan kosten. Bedenk je je ineens iets wat je ook nog moet doen? Schrijf deze dan onderaan je takenlijst. Zet een timer aan voor één huiswerkblok en ga aan de slag tot de timer afgaat. Vink de taak af op de takenlijst en neem 15 minuten pauze.

Huiswerkbegeleiding Achterhoek, bijles, plannen, cursus leren leren, blog, studeren in coronatijd, studeren in corona, thuis studeren, tips, to-do lijstje, takenlijst, planning
  1. Blijf in contact.

Het coronavirus heeft er voor gezorgd dat we thuis onze lessen moeten volgen. Dat betekent automatisch dat we klas- en studiegenoten niet meer zien. Dat betekent niet dat je geen contact meer hoeft te hebben. Juist in deze tijden is dat belangrijk. Waarom? Je hebt elkaars hulp nodig! 

Op school overleg je vaak met klas- of studiegenoten over de stof. Dat is ontzettend belangrijk, omdat je elkaar verder kunt helpen bij de dingen die je niet begrijpt. Dus, blijf dit doen in de coronatijd. App, mail, of bel je klasgenoten en vraag hen naar de opdrachten die je niet begrijpt. Misschien kun jij hen helpen!

  1. Tijd voor leren, tijd voor relaxen. 

In de coronatijd is het extra belangrijk om de relax- en studeermodus gescheiden te houden. Ik snap dat het verleidelijk is om in je pyjama achter je laptop te gaan zitten. Toch verlaagt het dragen van je pyjama motivatie en productiviteit. Probeer je eens klaar te maken voor een online schooldag, net als voor corona. Je zult merken dat je met meer energie aan school begint. 

Hopelijk helpen bovenstaande 3 tips jou met het studeren in deze onvoorspelbare coronatijden. Succes en stay safe!

Heb je hulp nodig met zelfstandig studeren en leren? Wil je meer tips over thuisstudie, concentratie of planningen? Neem dan gerust contact op met Huiswerkbegeleiding Achterhoek! Samen kijken wij naar een gepaste mogelijkheid voor jou. Stuur nu een mail naar huiswerkbegeleidingachterhoek@gmail.com. Ik neem zo snel mogelijk contact met jou op. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s