Tips om thuis geconcentreerd te blijven

  • De studieplek

Als je je moet concentreren heb je rust en stilte nodig, anders kan je geheugen en je “logisch nadenken” niet goed functioneren. Zorg er daarom voor dat je een rustige studieplek vindt in je omgeving.

  • Social media

Je hoeft je telefoon maar te openen en het is er, social media. Zorg er daarom voor dat je smartphone niet bij je in de buurt ligt zodat je niet in de verleiding komt. Tijdens je pauze kan je hem er natuurlijk wel weer even bij pakken.

  • Pauze

Dat brengt ons meteen bij de volgende tip, pauze nemen. Probeer anderhalf uur gefocust te werken en neem daarna een pauze van een half uur. Gebruik deze pauze om even je social media te checken en naar buiten te gaan.

  • Buiten

Zoals net benoemd is naar buiten gaan slim om te doen in je pauze. Een frisse neus halen kan wonderen doen voor je concentratie. Ga een klein blokje om en geniet even van de frisse buiten lucht. Dan kan je straks weer anderhalf uur knallen.

  • Muziek

Muziek zorgt ervoor dat je stress verminderd wordt. Dus ben jij aan het blokken voor een groot (online) tentamen? Zet muziek op! Want hoe minder stress, hoe beter jij je kunt concentreren! Zet je favoriete playlist op of kies voor klassieke muziek (dat laatste werkt het best).

snel leren = leuk leren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: